“FONT DE VERSOS” JOANA RASPALL

Els alumnes de 5è recitem poemes de Joana Raspall

Amb motiu de l'any Joana Raspall, els alumnes de 5è A i B d vam decidir iniciar un projecte sobre aquesta poetessa. Recollint la proposta de la convocatòria del XVIII concurs El Gust per la Lectura.

Els nens i nenes de 5è hem treballat els poemes de Joana Raspall, concretament del seu llibre “Font de versos”, hem exercitat la memòria i hem establert una relació molt propera amb el llenguatge. Hem treballat el sentit del ritme, la riquesa lèxica i sintàctica, la precisió semàntica, prosòdia,...

Tot treballant el significat i la creativitat, hem donat forma plàstica als poemes, treballant, al màxim, el significat de cadascun dels mots i del sentit global.

Després vam donar el format final fent un muntatge, vam recollir el material necessari per fer la presentació. Vam utilitzar el programa Audacity per enregistrar les nostres veus recitant els poemes. Les imatges que havíem elaborat plàsticament les vam fotografiar i les vam tractar amb el programa Paint Shop Pro, donant-los el format necessari. Per fer la presentació vam treballar amb el programa Windows Movie Maker, inserint les imatges , la veu i posant els efectes i animacions, una vegada après el funcionament ens ha estat més fàcil elaborar la presentació per cada poema.

Després vam ajuntar tots els muntatges de les presentacions de cada poema i els vam donar un format de pel·lícula, lligant-los amb unes imatges de les font del pati, d'on brollen els nostres muntatges sobre Versos de Joana Raspall.

Ha estat un treball cooperatiu i creatiu on tots ens hi hem vist implicats, tots n'hem participat, independentment de les nostres condicions i característiques personals, ens hem enriquit molt.

Aquí teniu els nostres treballs:

Escola Garcia Fossas
Carretera de Manresa,65 · 08700 Igualada · Telf 93 803 00 43
Blocs de l’escola