Dia a dia del menjador

Contacte per temes de menjador amb la coordinadora del servei de menjador (trucar de 9 a 10h)

Laura Vallès : 620 89 53 49

MENJADOR 2017 / 2018

1er trimestre
1er trim
primer trimestre a menjador 2018

El curs ha començat amb moltes incorporacions al menjador i la família ha crescut més respecte l'any passat, sobretot a primària. Això ens ha suposat una reorganització dels espais per mantenir la qualitat i la bona atenció que hem intentat oferir fins ara.

  • A Infantil funcionen conjuntament però cada curs té la seva monitora de referència: l'Àngels a P3, la M.José a P4 i l'Anaïs a P5. Dinem en un o dos torns en funció dels infants que es quedin a dinar aquell dia. Si fem un torn, mengem a les 13h; si en fem dos, un torn menja a les 12h i l'altre a les 13h. La resta d'estona realitzen activitats dirigides i lliures, racons, jocs, contes i tallers relacionats amb l'època en què ens trobem. Cada curs realitza tallers diferents adaptats a l'edat.

A P3 el ritme és una mica diferent, el primer trimestre serveix d'adaptació al nou espai, al nou menjar, a compartir amb companys/es més grans i adaptar-se al nou ritme escolar. Després de dinar fem migdiada, però a partir del segon trimestre ja només descansaran a la classe sense estirar-se per anar agafant el ritme progressivament.

A Infantil dinen una mitjana de 45 infants diàriament.

  • A Primària dinen una mitjana de 80-90 nens diaris, però els dimecres i divendres s'arriba a 100-110 usuaris de primària. Mengen repartits en tres torns (de 12 a 13h, de 13 a 14 i de 14 a 15h), un torn per cada cicle.

* 1r: amb la Paqui com a monitora. Els dilluns, dimecres i divendres també ve la Irene.

* 2n i 3r: amb la Yolanda i la Laura, com a monitores.

* 4t, 5é i 5é: amb l'Abel i l'Alba, com a monitors.

* La Carla és la vetlladora que ens acompanya també durant les hores de menjador.

* L'equip de cuina està format per la Maribel (la cuinera) i la Yolanda (la seva ajudant).

Cada cicle té assignat els seus espais (pati, menjador, gimnàs, ludoteca, classe) repartits en diferents torns, per tal de no coincidir tots els cursos al mateix moment. A cada espai realitzen activitats dirigides (esports, jocs, tallers, racons, dinàmiques, pel·lícules, etc) a cada espai per tal de gaudir de l'estona de menjador però també disposen d'estona lliure.

Durant aquest trimestre hem anat agafant el ritme de la nova organització i la rutina del menjador. Els infants de 1r han estat adaptant-se al funcionament del menjador a primària.

Destaquem els tallers realitzats per cada curs, de tardor i d'hivern; així com també el Torneig d'esports dels dilluns i la col·laboració amb l'hort de l'escola. No ens oblidem del treball dels hàbits d'higiene, que també és molt necessari i s'ha d'anar remarcant. El dia de la Castanyada vam fer balls i actuacions en directe, en substitució de la gimcana que estava prevista i que es va suspendre per la pluja. I per ambientar el Nadal, hem preparat la decoració nadalenca del menjador, vam realitzar un taller (un de diferent per cada curs) i ens vam fer fotos amb objectes nadalencs al Photocall de Nadal del Menjador dibuixat pels més grans. Ens ho passem molt bé!!

El dia 22, últim dia del trimestre, vam celebrar al menjador la Festa de Nadal. Aquest dia mengem un dinar especial i quan arribem al menjador ja tenim la taula parada de festa. A continuació, fem actuacions en directe i ballem fins a l'últim minut! Una vegada més, ens vam endur un gran record d'aquest dia!

IMATGES:

- 1 er trimestre al menjador 2018

- 1er trimetre al menjador 2018 TALLERS

- NADAL 2018 AL MENJADOR. Primaria

- NADAL 2018 AL MENJADOR. Infantil

- NADAL 2018 AL MENJADOR. Photocall.


MENJADOR GARCIA FOSSAS 2016 / 2017.

menjador 16 / 17

2on trimestre

SEGON TRIMESTRE AL MENJADOR

El segon trimestre al menjador ha estat llarg i intens, hem fet moltes coses i ens ho hem passat d'allò més bé!

Tant a infantil com a primària les activitats han vingut marcades per les dates més assenyalades de la temporada, però també hem anat realitzant diferents activitats puntuals i jocs variats. En destaquem ja una bona consolidació dels espais de primària a l'hora de menjador on sempre intentem fer activitats i tallers per tots els gustos i colors.


infantil

tallers

A Infantil els nens i nenes de P3 ja estem completament adaptats al menjador i seguim la rutina com la resta. La família d'Infantil (P3, P4, P5) ha crescut bastant i gairebé cada dia fem dos torns de dinar (un de 12 a 13h i l'altre de 13 a 14h), sempre vetllant perquè els nens i nenes que mengin al primer torn tinguin activitats dirigides durant una bona estona i tenir una estona de pati lliure raonable. L'Epi, el Triqui i el Coco han voltat gairebé a totes les cases dels nens i nenes de menjador d'infantil (cada divendres van a casa d'un nen/a i apunten a una llibreta quines activitats han fet amb ells). Com a activitats destaquem la de Carnestoltes (amb la temàtica de dracs) i la de Sant Jordi (una cua de drac), però també hem realitzat jocs, teatre, tallers i racons.

IMATGES TALLER SANT JORDI INFANTIL

IMATGES TALLERS I ACTIVITATS INFANTIL


primaria

prima

A Primària les activitats han vingut marcades per Carnestoltes (disfresses diferents per cursos i Concurs de balls i de cançons), decoració de Portes Obertes i Sant Jordi. A banda, de 1r a 3r vam fer un taller de material reciclat i de 4t a 6é vàrem fer un projecte que consistia en crear un paracaigudes que havia d'aguantar a l'aire sense que l'ou que aguantava es trenqués (vam decidir què volíem fer, quin material necessitàvem, esbós del disseny del paracaigudes, creació, acció i celebració amb postres especials pels participants). Els dilluns venen marcats també pel Torneig d'esports , cada setmana realitzem un esport diferent on competeixen els mateixos equips. A més a més, un cop a la setmana anem a fer tasques de manteniment a l'hort de l'escola. Hem intentat que les activitats siguin el màxim de participatives i motivadores pels usuaris de menjador.

Per les Portes obertes vam treballar el conte del Monstre de Colors, adaptat a cada curs i d'aquí en va sortir una decoració molt acolorida i emocionant del menjador.

Un altre aspecte que hem introduït són les tasques a l'hora de menjador: es reparteixen unes medalles de càrrecs a cada taula: encarregat de parar/desparar, delegat per moderar el silenci i seure correctament, encarregat de l'aigua, encarregat de fregar i per últim, pujar cadires i escombrar. Cada dia els encarregats varien i encara que ens va costar una mica a la rutina, ho estem agafant com a hàbit.

Per últim, per Sant Jordi els infants de Primària han participat en el I Concurs de punts de llibre gegants al menjador i els van dissenyar a l'estona de taller. Els nens i nenes de 1r i 2n van ser els encarregats de fer les votacions dels punts de llibre que els agradaven més, el dilluns 8 de maig entregarem els Premis!

IMATGES ACTIVITATS AL MENJADOR PRIMARIA

IMATGES CONCURS DE SANT JORDI AL MENJADOR PRIMARIA

IMATGES DIA SOBRE RODES AL MENJADOR PRIMARIA

IMATGES PROJECTE 4ART - 6É AL MENJADOR PRIMARIA

IMATGES TREBALLEM A L'HORT AL MENJADOR PRIMARIA

El tercer trimestre més! Us seguirem informant!


NADAL 2017 AL MENJADOR

castanyada 2016

Per la Castanyada vam fer taller temàtic durant la setmana, tant a infantil com a primària, i el divendres vam fer una gimcana a primària amb proves repartides pel pati amb la col·laboració d'ajudants dels més grans, amb la que vam disfrutar molt.

TOTES LES IMATGES DE CASTANYADA AL MENJADOR DEL GARCIA FOSSASINICI DE CURS 2016 / 2017 AL MENJADOR

AL MENJADOR MENGEM, RIEM, JUGUEM, CANTEM I ENS HO PASSEM MOLT BÉ!

Aquest curs, al menjador, hem continuat amb la mateixa bona energia que vam acabar el curs anterior. El primer trimestre, sobretot el setembre i octubre, va servir per adaptar a les noves incorporacions al menjador (tant de P3 com d'altres cursos) i per agafar la rutina de les activitats i espais diaris. Aquest curs ens acompanya un nou personatge: Nico, el cuiner.

inbfantil

A Infantil, ja som uns 42 infants de mitjana usuaris al menjador, funcionen conjuntament però cada curs té la seva monitora de referència:

* P3: amb l'Àngels, com a monitora.

* P4: amb la Paqui, de monitora.

* P5: amb l'Anaïs, com a monitora.

Fem un o dos torns al menjador depenent del volum de nens, i la resta d'estona, tenim pati lliure o activitats i tallers dirigits. Ens ho passem molt bé.

imfamtil 2

primaria

A Primària, som uns 75 infants de mitjana al menjador, organitzats per cursos:

* 1r i 2n: amb la Yolanda, com a monitora. Una altra monitora, la M. Jose, ens dóna suport alguns dies.

* 3r i 4t: amb la Laura i l'Alba, com a monitores.

* 5é i 6é: amb el Carles i l'Alba, com a monitors.

Cada cicle tenim assignat els nostres espais (pati, menjador, gimnàs, ludoteca, classe) repartits en diferents torns, per tal de no coincidir tots al mateix moment en un mateix espai. També

tenen joc lliure i realitzem activitats dirigides a cada espai per tal de que l'estona de menjador no només sigui joc lliure i sigui més entretingut.

menjador 3er trimestre

Activitats tercer trimestre a menjador, consurs d'enigmes, celebrem Sant Jordi i continuem amb un mon d'activitats en el nostre dia a dia!

DIA A DIA AL MENJADOR. 3er TRIMESTRE

SANT JORDI 2016 AL MENJADOR

CONCURS D'ENIGMES PRIMÀRIA


SEGON TRIMESTRE AL MENJADOR

Durant el segon trimestre al menjador tampoc vam parar de fer coses, tant que va passar tan ràpid que ni ens en vam adonar! Les activitats més destacades hem fet són:

Festa de Carnestoltes

La temàtica d'enguany de disfresses va ser la mateixa per tothom: xinesos i xineses! Els infants de P3, P4 i P5 per Carnestoltes, no vam parar de donar voltes. Durant la setmana vam estar preparant les disfresses de 'xinos i xineses' i el divendres les vam poder lluir. Ens ho vam passar molt i molt bé, i no vam parar de ballar al gimnàs al so de la música i de les danses. Els nens i nenes de 1r també van participar a la Festa de ball del Carnesoltes del divendres.

menjador5
menjador 4
menjador6

Durant la primera setmana de febrer, cada curs respectiu vam anar preparant les disfresses de xinesos i xineses. Els de 3r i 4t vam escriure el nostre nom en xinès al barret. El divendres de Carnestoltes, vam celebrar l'any nou Xinès i vam tastar el menjar oriental! Rotllets de primavera, arròs tres delícies i pollastre al curry. Alguns van provar de menjar amb pals xinesos. Boníssiiiiiim!!!!!!!!!

Els nois i noies de 6é vam preparar una Gimcama pels de 2n, 3r, 4t i 5é, i també van fer de monitors/es de les proves. Una sèrie de proves per equips per tot el pati de l'escola, amb un tresor final que havíem de trobar desxifrant una pista (a cada prova aconseguíem un tros de la pista i al final si unies cada trosset tenies la pista). Tots vam gaudir molt i vam trobar el tresor amagat a la font de l'escola!! En definitiva, un dia genial i molt divertit! Mireu quina colla!

menjador1

Després de Carnestoltes vam engegar la nostra part creativa, doncs tocava decorar el menjador i deixar-lo ben bonic per les portes obertes de l'escola , tot seguint l'eix d'animació del curs ‘Matatu a la Xina'. Al final en va quedar un bon resultat, alguns potser ja el vau veure, sino podreu veure les fotografies!!

A part de tallers, també realitzem altres activitats dirigides. Cada dia, cada curs de primària té un espai i una activitat diferent (taller, jocs de taula, ludoteca, jocs o esports al gimnàs o activitats a la classe), a part de l'estona de menjar i la de pati lliure. A vegades, també hi ha nens i nenes de primària que els agrada anar a ajudar als petits, ajuden al menjador i juguen amb ells al pati, fins i tot els preparen obres de teatre !

menjador 2
MENJADOR 3
menjador 7

IMATGES MENJADOR 2on TRIMESTRE:

DIA A DIA DEL MENJADOR

CARNESTOLTES

PORTES OBERTES

TALLERS CARNESTOLTES


PRIMER TRIMESTRE AL MENJADOR

portada primer trim menjador

Aquest curs 2015/16, al menjador hem començat amb molta marxa i no hem parat de fer coses. El primer trimestre ens vam anar adaptant al menjador, sobretot els més petits que han començat aquest any l'escola i les noves incorporacions. Hem començat amb nova cuinera, la Sònia, i continuem amb la Laura com a coordinadora.

La família del menjador aquest any ha crescut més , a infantil gairebé cada dia fem dos torns al menjador i a primària, tres torns. És un no parar!

Els nens i nenes d'infantil (P3-P4 i P5) ens ho passem molt bé. Ens agrada molt ajudar, passar-nos-ho bé i jugar molt!! A alguns ens agrada molt menjar, altres ens costa una mica més...però hem de fer una mica d'esforç a menjar de tot ja que sabem que és molt important!! Les nostres monitores són la l'Àngels, la Paqui i el Sergi.

Els nens i nenes de primària ens dividim en tres o quatre grups grans, depenent del nombre que som. La Yolanda és la monitora de 1r-2n, l'Anaïs de 3r- 4t, l'Alba de 4t i la Laura de 5é -6é. El primer trimestre també ens ha acompanyat alguns dies el Pau i la Jèssica. Mengem en diferents torns i a l'estona de lleure ens distribuïm cada dia per diferents espais, per tal de no estar molta estona al pati, per millor convivència i per realitzar diferents activitats, jocs tant dirigits com lliures.

Aquest trimestre vam presentar l'eix d'animació del menjador, i també hem decorat el menjador com a tal: Matatu, aventures a la Xina . MATATU, el nostre company de viatge, ens espera per VIURE una gran experiència en la que ens disposem a APRENDRE a gaudir del nostre moment de MENJAR.

Vam presentar el projecte i per diferents grups vam treballar la Xina, on vivien els xinesos i xineses, la seva llengua, la seva cultura, els seus vestits...i els d'infantil vam escoltar contes xinesos. Tots els cursos fins a 4t vam realitzar un taller de fanalets xinesos.

LA CASTANYADA I EL NADAL AL MENJADOR

Per la Castanyada també vam realitzar un taller temàtic. I per celebrar el Nadal, vam preparar la decoració nadalenca del menjador, vam realitzar un taller de Nadal (uns reis per penjar a l'arbre de Nadal) i ens vam fer fotos amb objectes nadalencs al Ph otocall de Nadal del Menjador . L'últim dia del trimestre, vam fer el tradicional Dinar de Nadal al menjador i després vam deixar la vergonya per posar-nos a ballar. Els nens i nenes de primària vam fer un ‘Tu si que vals', diferents grups van preparar-se actuacions, balls, cançons i fins i tot, vam tenir un guitarrista! El jurat puntuava els balls amb cartolines de colors. Ens ho vam passar molt bé!

A tot això hi hem de sumar les activitats dirigides, els jocs, els esports...sempre escoltant les propostes i fent el possible per aconseguir que l'estona de menjador sigui d'allò més entretinguda i tranquila.

Aquí us deixem amb algunes de les fotografies de les activitats que hem fet.

· EL DIA A DIA AL MENJADOR. FOTOS

· EL DIA A DIA AL MENJADOR. TALLERS I JOCS

· CASTANYADA AL MENJADOR. FOTOS

· NADAL AL MENJADOR. FESTA DE NADAL. FOTOS

· NADAL AL MENJADOR. PHOTOCALL. FOTOS

· NADAL AL MENJADOR. TALLER DE NADAL

· MATATU A LA XINA. FOTOS

· MATATU A LA XINA. TALLER FANALETS. FOTOS


CARNESTOLTES 2016 AL MENJADOR DE L'ESCOLA!!!!

carmnestoltes 2
CARNESTOLTES MENJADOR

Com ja sabeu, s'acosta la Festa de Carnestoltes , i al menjador del Garcia Fossas, no volem ser menys!!

El proper divendres 5 de febrer celebrarem al menjador una jornada molt especial!! En la línia del nostre centre d'interès MATATU AVENTURES A LA XINA, i aprofitant la Festa de Carnestoltes, festejarem l'Any nou Xinès. Per aquest motiu, hi haurà un DINAR ESPECIAL XINÈS :

1r plat: Rotlles de primavera.

2n plat: Pollastre agredolç amb arròs tres delícies.

Postres: Gelat.

--------

Així doncs, funcionarà de la següent manera:

Durant la setmana del 1 al 5 de febrer , de dilluns a dijous, prepararem les disfresses a l'hora de menjador . En cas que algú no es pugui quedar al menjador entre setmana, el divendres pot portar una disfressa/complement dexinesos i xineses . I el divendres:

Infantil: Festa de disfresses amb danses, música i molt més!

Cicle inicial : Festa de disfresses amb danses, música i molt més!

Cicle Mitjà: Gimcana de Carnestoltes!

Cicle Superior : Gimcana de Carnestoltes!

Per tal de dur a terme una bona organització del dia, necessitem que aviseu amb antelació de si el vostre fill/a (no fix al menjador els divendres) es quedarà al menjador abans del dimecres 3 de febrer . Podeu fer-ho a través del correu menjadorgarciafossas@gmail.com , presencialment a la coordinadora (de 9 a 10h) o a través del telèfon del menjador (620 89 53 49). ÉS MOLT IMPORTANT!


S'ha acabat el curs!!!!!

Aquest ha estat un any de canvis al menjador. Un any en el qual s'ha fet el canvi d'empresa a meitat de curs, un any en el qual hem estrenat nova coordinadora, la Laura, i un any en el qual s'han intentat engegar noves activitats, estratègies i dinàmiques amb la única finalitat d'aconseguir que els nens i nenes que es queden a dinar, no només mengin i mengin bé sinó que també estiguin contents de les estones de lleure.
Quan arriba el final de curs és moment de fer les valoracions i aquest any el tanquem molt contents per tota la feina feta.
Ara ja només ens queda per dir: que tingueu molt bones vacances i fins el setembre!!!!
Com a comiat us hem preparat aquest petit vídeo fet amb imatges de la darrera setmana del menjador!

https://youtu.be/qxpjS3K2_Zk

L'any que ve....MÉS I MILLOR!!!!!!!


LA PRIMAVERA JA ÉS AQUÍ!

Què estem fent al menjador aquest 3r trimestre?

Aquest mes d'abril, quan vam tornar de vacances, ens vàrem trobar el menjador decorat de primavera per estar ben ambientats. També vam trobar alguns canvis, com les bates de les monitores i nous menús, perquè el menjador ha canviat d'empresa. Per Sant Jordi vam fer uns punts de llibre de cavallers, princeses i dracs. Cadascú va triar el que va voler. A infantil, la família va augmentant i els de primària hem notat l'arribada de la calor i les ganes que arribi l'estiu. Cada setmana ens seguim repartint per diferents espais i realitzem diferents activitats, com per exemple, el projecte dels paracaigudes que van fer els alumnes de 3r durant el segon trimestre. Amb diferents materials reciclats, cada grup havia de crear un petit paracaigudes que havia de transportar un ou sense que es trenqués. Alguns ous es van trencar, altres no, però ens ho vam passar molt bé! Ara hem començat un taller d'un cotxe amb material reciclat, i quan els tinguem tots farem una cursa per veure quin agafa més velocitat!

Durant el mes de maig i juny hi haurà algun altre taller sorpresa i al juny ens esperen les festes d'aigua i alguna altra sorpresa que us agradarà molt!

En aquest enllaç hi podreu trobar fotos de totes aquestes activitats!

Fins aviat!!

Menjador

Fotos d'aquests dies al menjador!

Cliqueu en els enllaços, i se us obrirà un àlbum de google +


Canvi d'empresa concessionària del servei de menjador

Finalment ja ha quedat clar el resultat del concurs públic per escollir empresa que gestionarà durant els propers 7 anys el servei de menjador.

L'empresa seleccionada pel Consell Comarcal ha estat Eurest , i el canvi es realitzarà durant la setmana Santa, de manera que quan tornarem de vacances, Eurest ja serà qui servirà el menjar.

D'entrada tots els monitors continuen treballant ja que hi ha subrogació de personal, així que els canvis més importants seran en el menjar (aquesta empresa garanteix producte de proximitat i un 25% de menjar ecològic) i en la gestió del dia a dia (tiquets, banc,..)

Del tema de gestió encara no podem informar de com anirà ja que encara no hem fet cap reunió amb l'empresa. Quan en sapiguem el funcionament, ho explicarem.

És important destacar que s'ha creat una comissió que farà el seguiment del servei que Eurest doni des d'un bon inici. En aquesta comissió hi ha representants de les ampes, un membre del consell comarcal i un membre de la Fapac. La principal finalitat d'aquesta comissió és vetllar pels drets dels usuaris des del dia 7 d'abril i estar molt a sobre de l'estricte compliment del contracte en tots els aspectes.


Què fem al menjador?

Voleu conèixer què fem al menjador? quines activitats estem fent? Qui són els monitors que estan amb nosaltres??

Doncs aquí, en aquesta crònica hi trobareu totes les respostes!

CRÒNICA DE MENJADOR (cliqueu)

Recull de fotos de les activitats que fem al menjador
Cliqueu en la imatge i podreu accedir a un àlbum de fotos del menjador.

Ara aquests dies ens estem preparant per carnaval... les properes fotos seran d'una festa ben sonada!

El divendres dia 13 al menjador...es celebra CARNESTOLTES!

Durant la setmana del 9 al 13 de febrer , de dilluns a dijous, prepararem les disfresses a l'hora de menjador . En cas que algú no es pugui quedar al menjador entre setmana, el divendres pot portar una disfressa/complement relacionada amb la del seu curs:

Infantil: preparem disfresses de 'hippies' durant la setmana. El divendres: Festa de disfresses amb danses, música i molt més!

Cicle Inicial : Tom i Jerry (1r) - Ninja (2n- hauran de venir vestits de negre). El divendres: Festa de disfresses amb danses, música i molt més!

Cicle Mitjà: Hora d'aventures (3r) - Superherois (4t). El divendres: Ball de disfresses i gimcana de Carnestoltes!

Cicle Superior : disfressa/complement lliure; alguns/es encara no estan convençuts, però esperem que s'acabin d'animar!! El divendres: Ball de disfresses i gimcana de Carnestoltes!

La festa ha estat un èxit... disfresses, gincama, gresca i xerinola per un dia que ho mereix. De moment algunes fotos per fer-ne un tastet!

Cliqueu en la foto per accedir a l'àlbum

Carnestoltes

Què estem fent aquests dies per millorar el servei?

De moment estem continuant amb les visites al llarg de la setmana al menjador, per observar com es desenvolupa el servei. També ja des de mitjans de gener hem estat treballant, amb reunions amb l'empresa, per tal de millorar alguns aspectes per nosaltres molt importants:

  • El nombre de monitors (ratio)
  • Comunicació amb la coordinadora
  • Activitats
  • Material per poder fer activitats.

El resultat d'aquestes converses ha estat molt positiu i cal dir que l'empresa es mostra disposada a millorar aquelles qüestions que li anem presentant. Així que de moment us podem comunicar que:

  • A infantil, on fins ara estàven amb només dues monitores, ara en seran tres tots els dies de la setmana. A infantil també s'ha aconseguit que hi hagi una vetlladora per fer l'acompanyament d'un nen amb necessitats educatives especials.
  • A primària, normalment seran 3 monitors, excepte els dimecres i divendres que en seran 4 donat que el nombre de nens augmenta considerablement. També ara al febrer començarà una noia de pràctiques que estarà en aquest grup.
  • Els dilluns, dimarts i dijous estem als voltants de 110 nens/es i els dimecres i divendres al voltant dels 130.

En quan a la comunicació amb la coordinadora per tal de poder avisar de manera fàcil i ràpida, tant per comunicar nens que s'hi queden com nens que no s'hi queden), s'ha habilitat un telèfon directe a la

Laura Vallès (coordinadora de menjador) telèfon directe 646 278 256


Comença un nou curs, i per tant d'intentar que el servei de menjador de l'escola sigui el millor possible, la comissió de menjador mantindrà una primera reunió amb l'empresa Serunion. La finalitat de la comissió de menjador és vetllar per tal que tant la qualitat del menjar com del monitoratge sigui adequat. La reunió està prevista abans no acabi el setembre, així que si algú té algun dubte o vol fer algun suggeriment, es pot posar en contacte a través del correu (meritxelltdl@gmail.com)


SITUACIÓ ACTUAL EN LA GESTIÓ DE MENJADOR CURS 2014-15

Durant el curs passat, i donat el descontentament que hi havia en moltes escoles referent al servei que Serunion donava a les escoles, es va iniciar un procés per intentar posar d'acord totes les escoles que estem sota el consell comarcal, per tal d'alguna manera, millorar el servei de menjador de cara al curs vinent ja que aquest estiu havia de tenir lloc una nova adjudicació per concurs públic de l'empresa seleccionada per gestionar tots aquests menjadors escolars.

Així que després de molt treball per part de les escoles de Jorba i Calaf sobretot, vam arribar a l'acord de presentar unes al·legacions al Consell Comarcal. En aquestes al·legacions es proposava un nou barem de punts, intentant que d'aquesta manera les empreses que presentin com a oferta menjar fresc, de proximitat, ecològic, bones ràtios de monitors-alumnes,.. en puguin sortir beneficiades. La finalitat era ben clara, aconseguir un menú de millor qualitat i també un millor servei de monitoratge.

Les al·legacions es van presentar a finals de curs, i en una reunió dels representats de totes les escoles amb el Consell Comarcal es van acceptar força de les propostes que es demanaven.

Ara el tema està en la situació següent: S'ha renovat l'adjudicació a Serunion pel primer trimestre del curs. Durant aquest període de temps s'ha de resoldre el nou concurs i veurem a quina empresa s'adjudica. En aquesta pàgina anirem explicant com es resol tot plegat.


Des de la comissió de menjador (que depèn del consell escolar i no de l'ampa) s'està fent un seguiment mitjançant reunions periòdiques amb l'empresa Serunion per tal de millorar el funcionament i organització del servei de menjador.

En cas de tenir algun dubte o consulta us podeu adreçar en aquest correu electrònic: meritxelltdl@gmail.com


Calendari d'activitats previstes . Aquestes activitats es realitzen a partir de les dues, després de dinar.

Menjador
Menjador 2


HIGIENE BUCAL

Donat que entenem que la neteja de les dents és un hàbit saludable al qual hem d'acostumar els nostres fills, recomanem a tots els usuaris de menjador que portin el material necessari per tal que el seu fill/a pugui netejar-se les dents després de dinar. Podeu deixar una bosseta amb el raspall i la pasta de dents al menjador fins a final de trimestre, que us serà retornat per tal que pugueu canviar el raspall de dents per un de nou.


Semàfor!!!!

Com a novetat d'aquest any, estrenem semàfor al menjador que ens ha d'ajudar a controlar el soroll durant l'hora de dinar. En funció dels decibels que hi ha a la sala, s'encén el color vermell!

Estem treballant per millorar l'organització del menjador, sobretot en quan a les activitats dirigides, un cop els nens i nenes han acabat ja de dinar.Funcionament del menjador

L'escola disposa de servei de menjador amb cuina pròpia que gestiona l'empresa Serunion. L'horari de menjador és de 12h a 15h. També és possible realitzar un extraescolar de 12h a 13h i aleshores anar al menjador. Els nens dinen tots junts un cop s'acaben els extraescolars.

En quan a la higiene, recomanem que cada nen porti el raspall de dents i pasta per poder-se rentar les dents un cop ha acabat de dinar. Al final de cada trimestre, ho retornaran a casa per tal de poder canviar el raspall de dents per un de nou.

Després del dinar es realitzen diverses activitats (manualitats, joc a la pista, joc lliure, ...) conduït pels monitors de menjador.

Els alumnes poden estar apuntats uns dies fixos o bé apuntar-se mitjançant tiquet el mateix dia que faci falta que es quedi.

Des de l'Ampa vetllem per tal que en aquestes hores que els infants estan al centre,l'ambient que s'hi desenvolupa segueixi els valors que l'escola transmet.


Escola Garcia Fossas
Carretera de Manresa,65 · 08700 Igualada · Telf 93 803 00 43
Blocs de l’escola